Illustratiebeeld
(c) Pixabay

Al 6 inbraken in Oost-Vlaamse maneges in 6 weken: “Dieven zijn uit op dure zadels, de goedkope laten ze liggen”

Sinds half januari heeft de politie in Oost-Vlaanderen al 6 meldingen binnengekregen van diefstallen in maneges. Telkens gingen de dieven aan de haal met paardenzadels, die al snel enkele duizenden euro’s waard zijn. De politie raadt eigenaars aan om preventieve maatregelen te nemen en de zadels goed op te bergen.

“We merken dat er sinds half januari 6 diefstallen zijn gepleegd in maneges in Oost-Vlaanderen”, zegt hoofdcommissaris Patrick Willocx van de Federale Politie. “Telkens hebben de dieven het gemunt op paardenzadels die meerdere duizenden euro’s waard zijn.”

Er zijn diefstallen gemeld in onder meer Kruisem, Destelbergen, Waarschoot, Dendermonde en Stekene. Benjamin Pieters van Rijbaan Piet in Dendermonde kreeg begin februari nog zadeldieven over de vloer: “Ze weten heel goed wat ze zoeken, namelijk springzadels. Die kunnen tussen 2.000  en 6.000 euro kosten, afhankelijk van het merk. Bij ons zijn er 11 dure zadels gestolen, de goedkopere dressuurzadels lieten ze liggen.”

Preventieve maatregelen

De politie raadt de eigenaars aan om preventieve maatregelen te nemen: “We denken daarbij aan honden, camera’s en verlichting met bewegingsdetectie. De paardenzadels zelf bewaren ze best op een niet vanzelfsprekende plaats, die goed afgesloten is.”

De zadeldiefstallen beperken zich niet tot Oost-Vlaanderen alleen. Ook uit de andere provincies komen de laatste tijd meldingen van gelijkaardige feiten.

Meest gelezen