© Luc De Brant

Ark van Noach gemaakt uit Lego tentoongesteld in kerk in Stekene

In de Heilig Kruiskerk in Stekene wordt een ontwerp van de ark van Noach, gemaakt uit legoblokjes, tentoongesteld. Het is een ontwerp van Aendrik De Brant, die het bijbels tafereel gedetailleerd weet weer te geven.

In de Heilig Kruiskerk in Stekene staat een replica van de ark van Noach, gemaakt uit Lego. De ark van Noach is een bijbels verhaal uit het Oude Testament waarin de wereld vergaat, maar Noach, zijn familie en vele dieren weten de zondvloed te overleven op de ark.

Het is een eigen ontwerp van Aendrik De Brant. Hij weet met legoblokjes de ark heel gedetailleerd weer te geven. Met de driedimensionale opbouw geeft hij meer inzicht in de ark en verwijst naar allerlei bijbelse symbolen zoals de vredesduif en de regenboog.

Het Lego bouwwerk staat in een spiegelkast, samen met allerlei verzen en teksten om het verhaal te verduidelijken. De kerk is elke dag open van 10 uur tot 17 uur. 

de ark van Noach uit Lego in Stekene
© Luc De Brant

Meest gelezen