Baby levensgevaarlijk gewond na val bij onthaalmoeder in Kessel-Lo

Een baby van zes maanden oud is levensgevaarlijk gewond geraakt na een val. Dat gebeurde bij een onthaalouder in Tweebunders in Kessel-Lo. 

Het ongeval is maandagvoormiddag gebeurd rond 10.30 uur. De onthaalmoeder was de baby aan het verzorgen op de verzorgingstafel toen het ten val kwam. “Het kindje viel op de verzorgingstafel zelf, niet op de grond. Het was wel een serieuze val, en het kindje draaide meteen weg”, zegt parketwoordvoerder Sarah Callewaert.

De hulpdiensten werden gebeld en ook de ouders werden onmiddellijk verwittigd. Er kwam een ziekenwagen ter plaatse die de baby overbracht naar het ziekenhuis. Het kind heeft een schedelfractuur en een hersenbloeding opgelopen, en het wordt in een kunstmatige coma gehouden.

Omdat het om een ernstig ongeval gaat, werd ook de politie en het parket verwittigd. “Er is een onderzoek lopende naar onopzettelijke slagen en verwondingen”, zegt Callewaert. “We hebben voorlopig geen enkele aanwijzing dat er kwaad opzet in het spel is. Een ongeval, maar wel een met zware gevolgen. Gezien de ernst van de verwondingen is er dus wel een onderzoek lopende. Een wetsdokter werd aangesteld om te onderzoeken hoe het ongeval kon gebeuren.”

De onthaalmoeder zelf is zwaar aangedaan van de feiten.

Meest gelezen