Minder dode meeuwen bij nieuwe opruimactie in Kinrooi na uitbraak vogelgriep: "Al meer dan gehalveerd" 

Bij de nieuwe opruimactie in Kinrooi zijn er minder dode vogels gevonden dan vorige week, zo’n 30-tal. Aan de Maasplassen heerst er vogelgriep en honderden vogels zijn al omgekomen. Maar het aantal slachtoffers is deze week meer dan gehalveerd. Het gaat vooral om kokmeeuwen die daar veel voorkomen en elkaar aansteken. 

In Kinrooi lijkt het aantal slachtoffers van de vogelgriep te dalen. "Vorige week werden nog 70 dode dieren opgehaald, deze keer waren het er nog 30", zegt Ruben van Vlierden van de technische dienst van Kinrooi. “Het aantal neemt af en dat is een goede trend. We blijven twee keer per week ruimen, tot we geen dode dieren meer vinden."

Kokmeeuwen

De dode vogels zijn bijna allemaal kokmeeuwen. De andere vogels blijven gespaard van deze vogelgriep. Ook bij particulieren of pluimveebedrijven zijn er voorlopig geen besmettingen.

Meest gelezen