Ontwerp van hoe het lokaal er zal uitzien
© Chris Tienpondt

Niet meer verstopt in een rijhuis: KLJ in Bassevelde krijgt na tien jaar een eigen clublokaal

De jeugdvereniging KLJ van Bassevelde krijgt een eigen clublokaal. Tot nu zat de vereniging in een rijhuis in een wijk, terwijl het al jaren vroeg naar een nieuwe locatie. Nu heeft de gemeente Assenede nieuwe terreinen ter beschikking gesteld en kan de jeugdvereniging op een eigen terrein hun activiteiten organiseren. 

De gemeente Assenede heeft de plannen voor een nieuwbouw voorgesteld. En dat is goed nieuws voor de KLJ uit deelgemeente Bassevelde. De jeugdvereniging krijgt van de gemeente haar eigen clublokaal in het gebouw. En daarmee komt er eindelijk een eigen permanente stek voor de 140 leden van de KLJ in Bassevelde.

"We waren al meer dan tien jaar vragende partij voor nieuwe lokalen", zegt Evert Welvaert van KLJ Bassevelde. "Nu zitten we nog in zaal Lambiek verstopt tussen de rijhuizen en moeten we één ruimte delen met vier leeftijdsgroepen én andere verenigingen. Straks hebben we ons eigen lokaal en kunnen we eindelijk groeien."

Boost voor activiteiten

De jeugdvereniging droomt ervan om de instapleeftijd te verlagen van 11 naar 6 jaar. "De nieuwbouw gaat onze activiteiten een grote boost geven", legt de hoofdleider uit. "We hebben nu zelfs een mooi grasplein voor ons lokaal: ideaal voor onze beroemde Sportfeesten in de zomer."

De bouw van het nieuwe lokaal start op 3 april en kost in totaal ongeveer 950.000 euro. De gemeente staat in voor het grootste deel van de kost. De KLJ draagt ook een deeltje bij, zo'n 30.000 euro. 

Meest gelezen