Railtraxx

Opleidingscentrum voor treinbestuurders opent in Antwerpen: "Op 12 maanden leer je een trein veilig besturen"

In Antwerpen is een nieuw opleidingscentrum voor treinbestuurders geopend, het Rail Competence Center. Kandidaten leren er op 12 maanden tijd een trein veilig besturen. Alle treinmaatschappijen kunnen er hun personeel les laten volgen.

Op het Eilandje in Antwerpen is het Rail Competence Center officieel in gebruik genomen, een erkend opleidingscentrum voor toekomstige treinbestuurders.

"We zijn er niet alleen voor onze eigen spoorwegmaatschappij Railtraxx maar ook andere spoorwegmaatschappijen zijn welkom om hun personeel hier les te laten volgen", zegt opleidingshoofd Pieter Lhoyes van Railtraxx. "Tijdens een training van 12 maanden leren ze hier hoe je een trein veilig kan besturen op het Belgische spoorwegnet." 

Theorie en praktijk

"Hier in de kantoren in Hangar 26 op het Eilandje in Antwerpen, geven we het theoretische deel van de opleiding. Het praktische deel gebeurt bij de spoorwegonderneming zelf. We werken ook samen met een partner om te kunnen oefenen op simulatoren. Onze klassen zijn gericht op een 12-tal personen."

"We zullen altijd op twee vaste datums met opleidingen starten, in maart en oktober, ongeacht van het aantal inschrijvingen, zodat alle spoorbedrijven zeker zijn dat hun kandidaten twee keer per jaar kunnen starten", legt Lhoyes uit. 

Iedereen met een ASO of TSO-opleiding is welkom. Voor mensen die een BSO-opleiding hebben gevolgd, volstaat het dat ze een zevende jaar hebben gevolgd, om aan de treinopleiding te kunnen starten. De eerste groep start over twee weken.

Meest gelezen