© Jelle Houwen

Politie Westkust start onderzoek na verschillende inbraken in dezelfde wijk in Oostduinkerke

De politie Westkust is een onderzoek gestart naar een reeks inbraken, afgelopen weekend in Oostduinkerke. In vier woningen, in dezelfde wijk, werd ingebroken. Daarbij richtten de inbrekers veel schade aan, maar ze maakten maar weinig buit.

Zondagmiddag kreeg de politie de eerste melding van een inbraak binnen in de Irène Bauwenslaan in Oostduinkerke. Een inbreker brak er binnen in een tuinhuis. De deur werd opengebroken, waarna de inbreker het tuinhuis doorzocht en er met een boormachine en slijpschijf vandoor ging. Vervolgens kreeg de politie nog drie meldingen binnen van woninginbraken vlakbij, allemaal op het Henegouwpad. Wanneer de inbraken exact gebeurden is onduidelijk.

Weinig buit

In het eerste huis werd een opening gemaakt in het schuifraam, waarna het raam volledig barstte. Zo kon de inbreker het huis betreden en er een armband en een kleed stelen. Toen de politie ter plaatse was om de nodige vaststellingen te doen, kwam een andere bewoner aangelopen om te zeggen dat er ook bij hem werd geprobeerd om in te breken. Er was schade aan de houten omkadering van de achterdeur, maar inbreken lukte niet.

Bij de buren was de inbreker wel binnen geraakt. De eigenaar van het huis was niet aanwezig, maar de politie kon vaststellen dat er ingebroken werd en dat het huis doorzocht was. Wat er gestolen werd is niet duidelijk. De politie onderzoekt alle feiten. 

Meest gelezen