Archieffoto ter illustratie

Treinbegeleider fysiek aangevallen door 2 zwartrijders op trein Mol-Antwerpen Centraal

Op de trein van Mol naar Antwerpen-Centraal is een treinbegeleider fysiek aangevallen toen die twee reizigers wilde controleren, die geen geldig treinticket hadden. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en de NMBS bevestigt het nieuws. De treinbegeleider was zwaar onder de indruk van de feiten en heeft zijn dienst meteen stopgezet. De twee daders konden ontkomen.

Vanochtend is een treinbegeleider op de trein van Mol naar Antwerpen-Centraal fysiek aangevallen door twee reizigers in eerste klasse. Dat gebeurde toen hij de twee wilde controleren. Toen bleek dat ze geen geldig treinticket hadden, vielen ze de treinbegeleider aan.

"De treinbegeleider was erg aangedaan door de feiten en heeft zijn dienst meteen stopgezet. Hij zal zich ook laten onderzoeken door de bedrijfsarts", zegt Dimitri Temmerman, woordvoerder van de NMBS. De trein zelf is kunnen verder rijden omdat er nog een andere treinbegeleider aan boord was.

Dagelijks zijn er meer dan 5 gevallen van agressie tegen treinpersoneel

Dimitri Temmerman, woordvoerder NMBS

"De twee verdachten konden ontkomen", vertelt Temmerman. "Ze stapten vermoedelijk af aan het station van Olen. De treinbegeleider zal nu een klacht indienen bij de politie tegen onbekenden. Die zal aan de hand van camerabeelden - er hingen ook camera's op de bewuste trein - de identiteit van de twee mogelijk kunnen achterhalen. Indien het tot een rechtzaak komt, zal de NMBS zich ook burgerlijke partij stellen."

"Vorig jaar telde de NMBS 1.900 gevallen van agressie tegen treinpersoneel. Dat zijn meer dan 5 gevallen per dag voor het hele land. 4 op de 10 gevallen gaan gepaard met fysiek geweld. Wij vragen respect voor onze mensen, en dat justitie streng bestraft. Wij willen ook dat de spoorwegpolitie zichtbaar aanwezig is", besluit Temmerman.

Meest gelezen