Twee wandelaars met helikopter gered uit Verdronken Land van Saeftinghe

In het natuurgebied Verdronken Land  van Saeftinghe, op de Belgisch-Nederlandse grens, zijn twee wandelaars gered met een helikopter nadat ze omsingeld geraakten door hoogwater. Het grootste deel van het natuurpark is verboden te bezoeken zonder gids. "Wie dat toch doet, loopt grote risico's", zegt natuurgids Bert Beckers van Natuurpunt Waasland-Noord. 

De Nederlandse politie moest gisteren twee wandelaars redden uit het natuurgebied Verdronken Land van Saeftinghe. Het is sowieso verboden om het grootste deel van het natuurgebied zonder gids te bezoeken. 

Toch besloten twee wandelaars gisteren om het natuurgebied op eigen houtje te verkennen. Ze raakten geïsoleerd door opkomend hoogwater en moesten bevrijd worden met een helikopter, zo is te zien op beelden die de Nederlandse politie deelde op Instagram:

Spel van getijden

"De wandelaars hebben het beiden blijkbaar overleefd, maar slim is het niet want je moet toch rekening houden met de getijden", zegt natuurgids Bert Beckers van Natuurpunt Waasland-Noord. 

"Het water in het natuurgebied kan heel snel opkomen waardoor je geïsoleerd kan raken en zelfs kan uitglijden op de natte ondergrond. Het gevaar bestaat dat je dan helemaal vast komt te zitten en zelfs onderkoeld geraakt."

Het "Verdronken land van Saeftinghe" ligt op de grens met het Waasland en de Nederlandse provincie Zeeland en heeft nauwelijks wegwijzers. "Door de getijden verandert het gebied vaak waardoor je veel kennis moet hebben om te weten waar je bent. Daarom is het belangrijk om het gebied alleen met een officiële gids te bezoeken."

Meest gelezen