David Pintens photography

Veldrijdster Ellen Van Loy uit Herenthout heeft fiets aan de haak gehangen

De sluitingsprijs in Oostmalle was meteen ook de afsluitende wedstrijd voor de carrière van veldrijdster Ellen Van Loy.  De 42-jarige renster uit Herenthout stopt na een rijkgevulde carrière. "Ik kijk terug op 15 prachtige jaren." 

Van Loy reed zondag tijdens de sluitingsprijs in Oostmalle met een brede glimlach over de eindmeet onder luid applaus en een confettiregen. "Ik kreeg heel veel indrukken binnen. Het was emotioneel in de positieve zin. Ik kan alleen maar terugkijken op een heel mooie, maar vermoeiende dag. Het was een droomafscheid." Ze hing haar fiets na de wedstrijd letterlijk en figuurlijk aan de haak.

Van Loy werd dertiende en dat cijfer is belangrijk voor haar. "Ik heb gestreden tot de laatste meters. Dertien is het geluksnummer van een hele grote fan van mij die zelf vroeger ook met dat nummer reed. Ik ben blij dat ik die dertiende plaats heb behaald." Van Loy staat ons te woord de ochtend na haar overwinning. En je hoort aan haar stem, of vooral het gebrek aan stem, dat er duidelijk nog een feestje is gebouwd. "We zijn met de ploeg gaan eten. Daarna ben ik de carnavalweek in mijn eigen dorp gaan afsluiten met goede vrienden."

Cadeaus en berichtjes

Voor Ellen Van Loy mag er een nieuw hoofdstuk aanbreken. "Ik kijk heel tevreden terug op de afgelopen 15 jaar. Ik blijf wel in het wielrennen: ik ga voor mijn ploeg jonge rensters scouten op wedstrijden en ik ga hen ook begeleiden." Maar Van Loy zal vooral eerst nog met iets anders bezig zijn. "Ik denk dat ik vandaag een hele dag zoet zal zijn met het lezen van alle berichtjes en het uitpakken van de cadeaus die ik heb gekregen. Ik ga nog een dag nagenieten." 

Meest gelezen