Stad Lommel

Werken nieuw buspaviljoen aan Kerkplein in Lommel gestart

Aan het Kerkplein in Lommel zijn de werkzaamheden voor een nieuw buspaviljoen gestart. Momenteel zijn er al twee bushaltes, maar die zullen dus vernieuwd worden. Het verkeer zal nog langs het Kerkplein kunnen rijden, al wordt er wel hinder verwacht. De werkzaamheden zouden in september klaar moeten zijn.

"Vandaag starten de werken voor het nieuwe buspaviljoen aan het Kerkplein in Lommel", vertelt Sophie Loots, schepen voor Openbare Werken (CD&V) in Lommel. Momenteel zijn er al twee bushaltes, maar die zullen dus vernieuwd worden. De stad trekt er zo'n 600.000 euro voor uit en verwacht de werken af te ronden in september dit jaar. Het verkeer zal zich nog op en rond het Kerkplein kunnen, al wordt er wel wat hinder verwacht.

"Het gaat over twee nieuwe buspaviljoenen, maar we gaan ook een groot pleinpaviljoen plaatsen en een kleiner paviljoen aan de andere kant van de Kerkstraat. De impact op visueel gebied is groot en het zal een enorme verbetering zijn. Het worden twee erg mooie buspaviljoenen. We hopen dat de de mensen er op een veel aangenamere manier het openbare vervoer zullen kunnen gebruiken", vertelt de schepen.

Ontmoetingsplaats

Loots benadrukt dat de bushalte aan het Kerkplein erg belangrijk is voor Lommel. "We willen daar echt investeren in de zachte mobiliteit, de voetgangers, de fietsers en de gebruikers van het openbaar vervoer. Er zal een grote fietsenstalling komen met extra ruimte voor bakfietsen en een comfortabele wachtruimte voor mensen die op de bus moeten wachten. Maar het zal ook dienen als ontmoetingsplaats, waar Lommelaars met elkaar kunnen afspreken."

Oppositie Samen Vooruit in Lommel is niet gelukkig met de plannen en vooral de grootschaligheid van de nieuwe bushaltes. Fractieleidster Rita Phlippo: "Ons waardevol Kerkplein verdient eerder kleinschalige haltes, kunstzinnig en glasrijk, als eyecatcher bij de ingang van het centrum voor de bezoeker en de inwoner."

De huidige bushaltes aan het Kerkplein in Lommel.
radio2

Meest gelezen