Fotografen zochten noorderlicht vanop terril van Beringen, maar vonden het niet

Afgelopen nacht had je de mogelijkheid om het noorderlicht boven ons land te zien. Dat is een groen, paars of roos gekleurd bewegend gordijn. Maar de kans was vrij klein om het te zien, door de bewolking. Op de terril van Beringen hebben verschillende fotografen dan ook bot gevangen.

"We willen een glimp opvangen van het noorderlicht", zegt fotograaf Bruno Bodri. "Maar door de bewolking en de lichtvervuiling hier op de terril vrees ik dat we niet veel gaan zien." Ik heb het groene noorderlicht gezien in Lapland en hier zou het een oranje of roze gloed zijn en dat wou ik graag zien, maar helaas." 

Lichtvervuiling

Ook Brecht zat met zijn camera klaar: "We zijn vol spanning aan het wachten, maar het komt precies niet." Hij had nagedacht over de locatie om het noorderlicht te spotten. "We dachten meteen aan het hoogste punt van Beringen, om de meeste kans te hebben. Maar het industriegebied hier links van ons is de grote boosdoener, denk ik, op vlak van lichtvervuiling."

Het was ook koud afgelopen nacht en dat hebben de fotografen ondervonden. "Het is koud, ik heb me goed ingeduffeld en een muts opgedaan", zegt Andreas Bloemers. "Dat is nodig want we staan hier toch al een hele tijd stil. Er zijn ook al enkele mensen vertrokken, maar wij houden nog even vol."

Meest gelezen