gemeente Jette

Gloednieuwe fietsers- en voetgangersbrug verbindt Jette met Ganshoren

De fietsers- en voetgangersbrug over de Toussaintstraat in Jette is geplaatst. De ingreep zal binnen enkele maanden voor meer comfort zorgen voor fietsers en mensen in een rolstoel of kinderwagen.

De brug over de Toussaintstraat werd kant-en-klaar geleverd en geïnstalleerd en moet nu nog afgewerkt worden. Voetgangers, fietsers en mensen in een rolstoel of met een kinderwagen zullen zich binnen enkele maanden veiliger en comfortabeler van de ene kant van de Rivierendreef naar de andere kant kunnen verplaatsen.

"De passerelle zorgt voor een directe en veilige verbinding tussen Jette en Ganshoren voor voetgangers en fietsers," zegt de schepen van Mobiliteit in Jette, Nathalie De Swaef (Ecolo-Groen). "Ze verbindt de Rivierendreef, die sinds de aanleg van de Toussaintstraat in twee geknipt was."

Veiliger fietsverkeer

De brug volgt op een eerdere renovatie van de Toussaintstraat, die veiliger is gemaakt voor actieve weggebruikers. Zo werd het foutparkeren onder de brug onmogelijk gemaakt zodat het verkeer voor fietsers veiliger werd. Ook de bushalte werd aangepakt, waardoor de bus toegankelijker werd voor personen die slecht ter been zijn.

Het subsidiedossier dat de gemeente indiende bij het Bike Fonds van de Koning Boudewijnstichting werd enkele jaren geleden goedgekeurd. Dat fonds werd aangevuld met middelen van de gemeente. In totaal gaat het om een budget van ruim 72.000 euro.

Meest gelezen