Lichaam vermiste Emilia Chini (75) gevonden in Mechels bos in Maasmechelen

In het Mechels Bos in Maasmechelen is het lichaam gevonden van de 75-jarige Emilia Chini. De vrouw, die aan dementie leed, was bijna een week vermist. Om kwaad opzet uit te sluiten, wordt het lichaam nu onderzocht. Dat laat het parket weten.

Een vrouw die elke dag in het bos wandelt trof deze middag een lichaam aan in het Mechels bos, in de buurt van de Meisberg. De federale politie bevestigt dat het gaat om het lichaam van Emilia (ook gekend als Emilietta) Chini, de 75-jarige vrouw die al bijna een week vermist is. 

De formele identificatie moet nog volgen, maar het parket Limburg zegt vrij zeker te zijn dat het over mevrouw Chini gaat. Ook de dochter had haar op foto herkend, bevestigde Anja De Schutter van het Parket Limburg.

Om kwaad opzet uit te sluiten, wordt het lichaam nu onderzocht door het labo en de wetsdokter. De locatie is afgebakend en voorbijgangers worden door de politie gevraagd om weg te blijven. "Nu wordt het onderzoek gevoerd naar het overlijden van mevrouw Chini", zegt De Schutter. "Een lichaam dat gevonden wordt in onnatuurlijke omstandigheden, wordt behandeld als een verdacht overlijden." 

BEKIJK - Wandelaar vond lichaam van vermiste Emilia in een bos:

Videospeler inladen...

Emilia Chini verdween woensdagavond rond kwart voor vijf aan haar woning in Eisden-Tuinwijk in Maasmechelen. Op dat moment droeg ze geen jas en had ze pantoffels aan. Afgelopen weekend werden nog een pantoffel en een zakdoek gevonden, maar sindsdien ontbrak elk spoor van de vrouw.

Het was vandaag de zevende dag waarop er gezocht werd. Eerder op de dag waren er plannen om een sonarboot het water op te sturen aan Terhills. Gisteren riep de politie op om weg te blijven van de zoektocht. "Dat werd gedaan om het zicht te vrijwaren voor de helikopters", zegt De Schutter. "Ook de speurhonden werken het best zonder afleiding."

BEKIJK - Katty Doms (Cel vermiste personen) wijst op het belang van de 20 minutenregel in de zoektocht naar mensen met geheugenverlies:

Videospeler inladen...

Meest gelezen