Foto Stad Sint-Niklaas

Sint-Niklaas biedt jeugd deze zomer een alternatief voor de leegstaande cafés

De stad Sint-Niklaas wil komende zomer terrassen op het Sint-Nicolaasplein. Op het plein staan verschillende jeugdcafés leeg. Oppositiepartij Vooruit kaartte het probleem aan dat de jeugd te weinig uitgaansplekken heeft. De stad maakt nu weer werk van een speeltuin en evenementen op het plein.

De stad zet weer volop in op beleving op het Sint-Nicolaasplein. Ze zal er net als vorige zomer een speeltuin aanleggen en voor evenementen zorgen, ook 's avonds. Daarnaast wil Sint-Niklaas tegen de lente en de zomer op het Sint-Nicolaasplein horecaterrassen.

De plannen van de stad moeten een antwoord zijn op de kritiek van oppositiepartij Vooruit die vindt dat de jeugd te weinig uitgaansmogelijkheden heeft. Het jeugdcentrum sluit voor werken en enkele cafés staan leeg. 

"Op dit moment zijn café Triplex en Jeugdcentrum Den Eglantier de enige horecazaken op het Sint-Nicolaasplein. Met beide zaken is de stad al in overleg om de gewenste terrasruimte in te tekenen en de openingsdagen te plannen. Voor de uitbating van de terrasruimtes zijn ook samenwerkingen mogelijk met geïnteresseerde horeca-uitbaters van de Grote Markt, Houtbriel of Sacramentstraat." 

Een zomerbar op het plein is moeilijk zegt de stad. "De terrasruimte verbonden aan de leegstaande panden kan immers niet worden ingenomen door een zomerbar als er toch interesse is in de huur van een pand."

Meest gelezen