archieffoto radio2

105-jarige Alfons uit Tessenderlo krijgt uitnodiging om zich in te schrijven in lagere school

De 105-jarige Alfons Pauwels kreeg een uitnodiging in de bus van basisschool Hartelust in Tessenderlo, om op 7 maart kennis te maken met de school en het eerste leerjaar. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en het bericht is aan onze redactie bevestigd. De school ging ervan uit dat Alfons nog maar 5 jaar oud is, terwijl hij in werkelijkheid al de gezegende leeftijd van 105 heeft bereikt. 

"Alfons Pauwels is mijn bompa en hij is nog heel helder van geest", bevestigt zijn kleinzoon Michael uit Herk-de-Stad. "Maar die uitnodiging kwam toch als een verrassing. Omdat het grappig is dat hij die uitnodiging kreeg, hebben we de brief ook aan de muur gehangen."

"De uitnodiging was een misverstand", vertelt Hanne Jacobs van basisschool Hartelust. "We krijgen elk jaar van de gemeente de namen en adressen door van de kinderen die in september naar het eerste leerjaar gaan. En dit jaar is dat van het geboortejaar 2017, maar blijkbaar stond er dus ook iemand van 1917 op de lijst. Bij het versturen van de uitnodigingen zei een van de leerkrachten nog dat er een Alfons bij was en dat die oude namen weer in de mode zijn." 

Bij het versturen van de uitnodigingen zei een van de leerkrachten nog dat er een Alfons bij was en dat die oude namen weer in de mode zijn

Maar ook al blijkt Alfons Pauwels nu iets ouder te zijn dan verwacht, hij blijft welkom voor een bezoek aan de school. "We willen hem graag uitnodigen, want we hebben hier intussen ook een nieuwbouw. En als hij niet tot bij ons geraakt, dan willen we hem graag thuis een bezoekje brengen. We willen hem dan een turn t-shirt van de school overhandigen, als aandenken aan deze grappige situatie."

Alfons is trouwens een bekende figuur in Tessenderlo. Op 8 mei 2017, op zijn 100ste verjaardag, blies hij nog de Last Post aan het monument voor de gesneuvelden op de Markt in Tessenderlo: "Ter ere van mijn gevallen kameraden die deze leeftijd niet bereikten."

Meest gelezen