De winnende diamantduif
Radio 2

Vogelclub De Koperwieken uit Essen behaalt 8 gouden medailles op wereldkampioenschap met 21.000 siervogels in Napels

Vogelclub K.V.K. De Koperwieken uit Wildert-Essen heeft 8 gouden medailles gewonnen op het wereldkampioenschap siervogels in het Italiaanse Napels. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Daarnaast nam de club ook nog 4 zilveren en 2 bronzen medailles mee naar huis.

De 8 mooiste siervogels ter wereld komen uit Wildert-Essen. Vogelclub K.V.K. De Koperwieken sleepte 8 gouden medailles in de wacht op het wereldkampioenschap siervogels in het Italiaanse Napels, waar in totaal 21.000 siervogels aan meededen. De grootste winnaar is een diamantduif.

De vogelclub doet elk jaar mee aan het wereldkampioenschap, maar nog nooit was de winst zo groot. "Acht gouden medailles is echt wel uitzonderlijk, dat hebben we nog nooit behaald", vertelt ondervoorzitter Jan Konings op Radio2 in Antwerpen. "Onze winnende diamantduif werd dit jaar gekweekt. Ik volg het kweekproces van onze diamantduiven al jaren op en daarmee staan we echt wel aan de top."

Acht gouden medailles is echt wel uitzonderlijk, dat hebben we nog nooit behaald

Jan Konings, ondervoorzitter K.V.K. De Koperwieken

De club kon ook nog 4 zilveren en 2 bronzen medailles in de wacht slepen en is enorm trots op deze grote overwinning. "Eind maart gaan we dit nog uitgebreid vieren met de club", verzekert Konings. "Ik zal altijd blijven genieten van deze hobby tot ik niet meer kan."

Ondervoorzitter Jan Konings en de winnende diamantduif
Radio 2

Meest gelezen