Huis onbewoonbaar na zware brand in Meerhout

In Meerhout moet de woning die gisterenavond werd getroffen door een zware brand worden gestut. Mogelijk kunnen de bewoners van een appartementsgebouw naast het getroffen pand straks terug naar huis. De uitgebrande woning en een huis aan de andere kant zijn onbewoonbaar verklaard.

Aan de Violetstraat in Meerhout wordt de woning die gisterenavond werd getroffen door een zware brand gestut. Dat gebeurt vandaag nog, ten laatste morgen. "De mensen van het aanpalende appartementsgebouw zullen wellicht straks terug naar huis kunnen", zegt burgemeester Nele Geudens (CD Meerhout). "Maar de bewoners van de woning die uitgebrand is en de woning aan de rechterkant zullen niet terug kunnen omdat hun woning onbewoonbaar is verklaard." 

Gisterenavond werden negen mensen, onder wie een jong kindje, geëvacueerd na de brand. In de woning waar het vuur uitbrak, was de bewoner niet aanwezig. Er vielen geen gewonden. De oorzaak van de brand wordt verder onderzocht.

BEKIJK - De brandweer is nog volop aan het werk:

Videospeler inladen...

De geëvacueerde mensen werden opgevangen in het gemeentehuis. Enkelen konden bij familie en vrienden terecht. Anderen werden ondergebracht in een hotel of bed and breakfast in de buurt.

Meest gelezen