Gemeente Sint-Joost-ten-Node

Elf ton hulpgoederen uit Sint-Joost-ten-Node aangekomen in Turkije

De Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node zamelde de afgelopen weken veel materiaal in om de slachtoffers van de recente aardbevingen in Turkije en Syrië te steunen. In samenwerking met het ministerie van Defensie werden de goederen per vliegtuig overgebracht naar het rampgebied.

De gemeente Sint-Joost-ten-Node – met een grote Turkse gemeenschap – opende kort na de aardbevingen een inzamelingscentrum in de Salle Sapiens in de Mérinosstraat. Daar werden al massaal veel spullen verzameld. “Het feit dat deze gul gedoneerde goederen, zorgvuldig gesorteerd door vrijwilligers, naar de getroffenen gaan, toont de kracht van verbondheid”, verklaarde burgemeester Emir Kir. “Toen de Airbus geladen met al het ingezamelde materiaal vertrok, was de emotie voelbaar.”

Kir bedankt ook expliciet minister van Defensie, Ludivine Dedonder. Het materiaal dat in Sint-Joost werd ingezameld, werd met een militair vliegtuig van de luchthaven van Melsbroek naar Incirlik vervoerd, zo dicht mogelijk bij de rampgebieden. De donaties worden momenteel vervoerd met TIR-vrachtwagens, via de luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines of over zee.

Het gemeentelijk inzamelcentrum in de Merinosstraat is deze week nog steeds toegankelijk. Er worden tevens ontmoetingen georganiseerd met de Syrische gemeenschap op gemeentelijk niveau om oplossingen te vinden voor het verzenden van hulp aan de lokale bevolking.

Gemeente Sint-Joost-ten-Node

Meest gelezen