archieffoto

Man uit Tielen moet meer dan 40.000 euro  onterechte werkloosheidsuitkeringen terugbetalen

Een 65-jarige man uit Tielen moet 40.584 euro aan werkloosheidsuitkeringen terugbetalen die hij onterecht had gekregen. Dat heeft de rechter beslist. De man had vier jaar werkloosheidsuitkeringen gekregen terwijl hij deel uitmaakte van een vennootschap die appartementsgebouwen zette.

De man van 65 uit Tielen, bij Kasterlee, ging in 2019 met pensioen. De vier voorgaande jaren was hij werkloos en kreeg hij uitkeringen. Na zijn pensioen kwam aan het licht dat de man deel uitmaakte van een vennootschap die tussen februari 2017 tot oktober 2019 appartementsgebouwen oprichtte in Retie en Lille. De man verklaarde dat hij geen fraude wilde plegen en niet werd betaald door de vennootschap.

Toch was de rechter van oordeel dat hij zijn werkloosheidsuitkering ten onrechte heeft gekregen. Volgens de rechtbank volgde de man de vooruitgang op de werven zeer goed op en stond in voor onder meer de administratieve en juridische taken. “Hij verklaarde dat hij geen inkomsten binnenhaalde, maar hij bezit wel 90 procent van de aandelen. Hij moet beseft hebben dat hij geen recht had op een werkloosheidsuitkering", aldus de rechter.

De man moet nu 40.584 euro terugbetalen. Hij krijgt ook een boete van 4.800 euro, de helft met uitstel. 

Meest gelezen