Buur na tweede brand frituur in Genk: "Auto horen vertrekken als een gek en daarna luide knal gehoord"

In Genk is een branddeskundige een onderzoek begonnen in de frituur waar voor de tweede nacht op rij brand uitbrak. Er wordt onderzocht of het vuur ook vannacht opzettelijk is aangestoken. De buren reageren aangedaan.

In Genk is een branddeskundige een onderzoek begonnen in frituur King's Place waar voor de tweede nacht op rij brand uitbrak. Even was er sprake van instortingsgevaar waardoor er niet meteen een onderzoek kon beginnen. Vermoedelijk is het vuur ook vannacht opnieuw opzettelijk aangestoken. 

Eleni Christodoulou woont vlak naast frituur King's Place, waar 2 nachten op rij een brand uitbrak.

Eleni Christodoulou woont naast de frituur. "Gisterenavond hoorde ik een luide knal toen ik televisie aan het kijken was", vertelt ze. "Ik ben naar buiten gegaan en heb 112 gebeld. Ik was in shock."

Ook het huis van Christodoulou heeft schade opgelopen. In haar badkamer is dat het duidelijkst zichtbaar. Op dit moment kan ze in het huis niet koken of zich wassen.

In de badkamer van de buurvrouw zijn duidelijk sporen van de brand te zien.

"Ik vind het iets verdachts", zegt Christodoulou. "Nu dat dit gebeurd is, voel ik me nergens veilig." Of ook de tweede brand kwaad opzet is laat ze in het midden: "Ik weet niet wat ik ervan moet denken. We kunnen veel vermoeden, maar ja..."

Hoor die gek eens vertrekken, zei ik nog tegen mijn vriend. Daarna heb ik een knal gehoord.

Esmeralda Bochialini, die schuin tegenover de frituur woont, heeft ook kort voor de knal iets verdacht gehoord: "Ik was binnen mijn nagels aan het zetten terwijl ik een auto hoorde wegrijden aan hoge snelheid", zegt Bochialini. "Hoor die gek eens vertrekken, zei ik nog tegen mijn vriend. Iets daarna was er een knal."

"Mijn vriend zei dat de frituur in de fik stond", vertelt Bochialini. "Dat wou ik eerst niet geloven omdat hij wel vaker onnozele dingen zegt. Dus ik geloofde hem eerst niet. Daarna ben ik gaan kijken aan de poort en toen zag ik dat er echt een brand was."

Meest gelezen