Pakjeskoerier rijdt door nieuw wegdek in Attenrode ondanks verschillende waarschuwingsborden

Een bestuurder van een koerierdienst is door het pas aangelegde betonnen wegdek in de Langstraat in Attenrode gereden. "Maar om de werfzone in te rijden moet je op vijf plekken de verkeersborden negeren", zegt schepen van Openbare Werken Kris Vanwinkelen (Dorpspartij). Hij roept op om voorzichtig te zijn: "Heb een beetje geduld en denk ook aan de veiligheid van de werkmannen." 

Vandaag werd het nieuwe betonnen wegdek aangelegd in de Langstraat in Attenrode. Maar het liep al snel mis in de vernieuwde straat. "Een bestuurder van een koeriersdienst negeerde op vijf locaties de signalisatieborden die aangeven dat de straat afgesloten is", zegt schepen van Openbare Werken Kris Vanwinkelen. "Hij negeerde trouwens ook de verschillende bouwvakkers die hem waarschuwden te stoppen." De man slalomde tussen de borden door met alle gevolgen van dien: een lang bandenspoor van een kleine 100 meter door het vers gegoten beton. 

Het wegdek kan niet zomaar hersteld worden, vertelt Vanwinkelen. "Het zal dus volledig opgebroken worden en opnieuw aangelegd worden."

De werkmannen trokken de sleutels uit het contact van de pakjeskoerier

Kris Vanwinkelen, schepen van Openbare Werken

De wegenwerkers konden de koerier uiteindelijk tegenhouden, zegt Vanwinkelen. "Ze hebben hem tot stilstand gebracht en zijn sleutels uit het contact getrokken. Anders was de vogel misschien nog gaan vliegen." De politie ging ter plaatse om een vaststelling te doen en een proces-verbaal op te maken. 

Ook in de Craenenbroekstraat werd vandaag een nieuwe straat aangelegd en konden de werklieden maar net op tijd een auto tegenhouden die door de pas aangelegde straat wou rijden. "Het gebeurt te vaak", vindt Vanwinkelen. "Mensen zijn ongeduldig en proberen toch wegen waar werken bezig zijn te gebruiken. Je brengt zo niet alleen schade aan aan het wegdek, maar je brengt ook de bouwvakkers in gevaar. Dat is nog veel erger", besluit hij.

Meest gelezen