Voor tweede nacht op rij breekt brand uit in frituur aan Weg naar As in Genk

Voor de tweede nacht op rij is er brand uitgebroken in frituur King's Place aan de Weg naar As in Genk. In de nacht van maandag op dinsdag waren er al verschillende vuurhaarden in de eetzaak, afgelopen nacht brak er opnieuw brand uit. 

Afgelopen nacht, net voor middernacht, is er een tweede brand uitgebroken in frituur King's Place op de Weg naar As in Genk. Getuigen hoorden deze keer een explosie, waarna de brand zou zijn uitgebroken. 

De nacht ervoor was er rond 23 uur ook al een brand in hetzelfde pand. Het gebouw werd daarna verzegeld en in de gaten gehouden door politiezone CARMA. Maar toch was er vannacht een tweede brand. "De brandweer kwam ter plaatse, maar de frituur is toch volledig uitgebrand", zegt Pieter Strauven van het parket.

"Uit de eerste bevindingen van de branddeskundige blijkt dat de eerste brand is aangestoken", zegt Strauven. Of de tweede brand ook is aangestoken kan het parket nog niet bevestigen. "Op dit moment houden we alle pistes open. We wachten het onderzoek van de lokale politiezone CARMA af."

Instortingsgevaar

"Er is ook instortingsgevaar in het pand", zegt Strauven. "Daarom wachten het lab van de Federale Gerechtelijke Politie en de branddeskundige om aan hun onderzoek te beginnen." 

Meest gelezen