Extra veiligheidsmaatregelen voor derby STVV-KRC Genk: "Maar gemoedelijke sfeer staat voorop"

Bij STVV staan er dit seizoen verschillende risicomatchen op de affiche waaronder de derby van nu zondag tegen KRC Genk. Sinds de datum van die derby bekendraakte, hebben hulpdiensten en besturen van beide ploegen het goede verloop van die wedstrijd zo goed mogelijk voorbereid. 

"Er zijn natuurlijk een aantal veiligheidsmaatregelen voor de wedstrijd van zondag", zegt Sven Menten van STVV. "Dat gaat dan over een combiregeling voor bezoekende supporters die verplicht met de bus moeten komen of over de loketten voor tickets die zondag dicht zullen blijven. Ook wordt ervoor gezorgd dat er zo weinig mogelijk vermenging zal zijn tussen de supporters van beide clubs."

"Zondag zal ook het Rode Kruis aanwezig zijn", gaat Menten verder, "naast politie, brandweer, stewards en extern veiligheidspersoneel. Dat is standaard maar voor een wedstrijd als zondag zullen die mensen wel talrijker zijn. Maar natuurlijk staat de amicaliteit voorop, gemoedelijke veiligheid, daar gaan we voor." 

STVV en KRC Genk zijn een voorbeeld voor de rest van het land als het gaat over de samenwerking tussen de veiligheidsmedewerkers

"Wij werken heel goed samen met KRC Genk als het over veiligheid gaat", zegt Menten. "Als wij geen wedstrijd hebben, gaan onze stewards "bijklussen" bij KRC Genk maar dat gebeurt ook omgekeerd. Zondag zullen we 1.200 bezoekende supporters op Stayen verwelkomen en die zijn vergezeld door een 40-tal Genkse stewards. Het is belangrijk dat er tussen de bezoekende supporters mensen staan die zij kennen. Dat is makkelijk als er problemen zijn. De supporters zullen sneller luisteren naar mensen die ze kennen."

10.000 STVV-supporters

"Wij hopen zondag nog eens te spelen voor een vol huis", besluit Menten, "dat wil zeggen met zo'n 10.000 STVV-supporters. We proberen nu toch al een tijdje zoveel mogelijk mensen warm te maken om naar de wedstrijd te komen. Er is altijd een gezonde rivaliteit tussen de twee clubs als het gaat over de derby maar we hopen natuurlijk dat er zondag voor, tijdens en na de wedstrijd vooral veel voetbalplezier en sfeer is." 

Meest gelezen