AFP or licensors

Meer dan 2 ton cocaïne aangespoeld op Franse stranden

Op stranden in Normandië, in Frankrijk, is opnieuw cocaïne aangespoeld. Deze keer gaat het over 1,5 ton. Eerder deze week was er op de stranden al 800 kilogram cocaïne gevonden. De drugs zaten verpakt in waterdichte, drijvende zakken. Mogelijk zijn de drugs tijdens een politiecontrole in de zee gedumpt of tijdens het overladen op een kleiner schip in de zee gevallen. De Franse marine speurt de kust af naar andere drugspakketten.

De voorbije dagen zijn er op de stranden in het noorden van Frankrijk zakken met cocaïne aangespoeld. Op zondag meldde de Franse marine dat er zeker 800 kilogram cocaïne gevonden werd op het strand van de Franse kustplaats Réville. De drugs zaten verpakt in 30 zakken. Een paar dagen later spoelde er nog eens 1,5 ton cocaïne aan op een strand in dezelfde regio. 

Waar de drugs vandaan komen, kunnen de Franse autoriteiten niet met zekerheid zeggen. Maar de openbare aanklager Pierre-Yves Marot vermoedt dat ze uit Latijns-Amerika komen. Er wordt namelijk veel drugs van Martinique, een Frans overzees departement in de Caraïbische Zee, naar de Franse havenstad Le Havre gesmokkeld.

Het Openbaar Ministerie zegt dat het "niet verrassend" is dat er drugs gevonden wordt in de regio. Wat wel verrassend is, is de zeer grote hoeveelheid van de laatste dagen, aldus Marot.

Vermoedelijk zijn de drugs in de zee gevallen wanneer de smokkelaars ze wilden overladen naar een kleiner schip. Of ze zijn in de zee gedumpt tijdens een politiecontrole. De Franse marine is met een helikopter op zoek naar mogelijke andere drugspakketten. 

Meest gelezen