Groen en toenmalige SP.A samen bij de verkiezingscampagne van 2018 in Lokeren
(c) Ivan Elegeert

Groen en Vooruit gaan weer apart naar de gemeenteraadsverkiezingen in Lokeren

Groen en Vooruit stoppen hun samenwerking volgend jaar, in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Ze komen elk met een eigen volwaardige kieslijst. De fusie tussen Lokeren en Moerbeke geeft de twee partijen nieuwe perspectieven, die ze willen uitspelen. Momenteel hebben ze allebei geen mensen in de gemeenteraad van Moerbeke. 

Zowel in 2012 als in 2018 trokken Groen en de toenmalige SP.A in Lokeren nog samen naar de gemeenteraadsverkiezingen. Volgend jaar doen ze dat elk apart. En daar heeft de fusie met Moerbeke deels mee te maken. 

"Het verkiezingsjaar zal er door de nakende fusie heel anders uitzien", zegt Groen-fractieleider en Vlaams volksvertegenwoordiger Björn Rzoska uit Lokeren. "De fusie geeft voor beide partijen nieuwe perspectieven.”  Groen heeft momenteel 4 verkozenen in de Lokerse gemeenteraad, Vooruit telt twee mandatarissen. In Moerbeke-Waas hebben ze allebei geen vertegenwoordigers in de gemeenteraad.

"We willen met onze gemotiveerde socialistische ploeg de fusiegmeente mee besturen"

Ron Van Kersschaver uit Lokeren wordt lijsttrekker van Vooruit in de fusiegemeente
(c) Ivan Elegeert

Vooruit heeft in Lokeren twee gemeenteraadsleden, onder wie afdelingsvoorzitter Ron Van Kersschaver. Hij wordt volgend jaar lijsttrekker.  "Vooruit Lokeren is de afgelopen jaren een brede beweging geworden", zegt Van Kersschaver, "en die is, net als Lokeren zelf, in volle groei. Die groei willen we verder uitwerken door de kiezer de zuivere keuze te geven voor een sterk sociaal programma. We trekken met een gemotiveerde ploeg socialisten naar de kiezer. De drive is er om een sterk resultaat neer te zetten en de ambitie is om in de volgende bestuursperiode deel uit te maken van een vernieuwd stadsbestuur. Iedereen die hieraan wil meewerken is welkom bij onze beweging.”

Bij Groen is het nog niet duidelijk wie lijsttrekker wordt voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober volgend jaar.

 

Meest gelezen