Copyright 2023 The Associated Press All rights reserved

Palestijn op Westelijke Jordaanoever "gedood" na aanval op Israëlisch-Amerikaanse man

Israëlische troepen hebben bij een inval op de bezette Westelijke Jordaanoever een Palestijn gedood die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dodelijke aanval maandag op een Israëlisch-Amerikaanse automobilist, zegt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid.

De 22-jarige man overleed aan "ernstige verwondingen toegebracht door Israëlische bezettingskogels" tijdens een aanval op het Palestijnse vluchtelingenkamp van Aqabat Jabr in Jericho, aldus het Palestijnse ministerie in een persbericht.

Het Israëlische leger van zijn kant stelt dat het vier verdachten heeft gearresteerd, "waaronder de terrorist die verantwoordelijk was voor de dodelijke aanslag" op Elan Ganeles, een 27-jarige Israëlisch-Amerikaanse automobilist, nabij Jericho op de Westelijke Jordaanoever, bezet gebied sinds 1967. Hij werd woensdag begraven op de begraafplaats in de stad Raanana.

Meest gelezen