De trotse gezichten bij de politiezone RIHO
Bert Feys

Politie RIHO krijgt als eerste zone in West-Vlaanderen het label "sportbedrijf"

De politiezone RIHO van Roeselare, Izegem en Hooglede heeft als eerste zone in onze provincie het label van sportbedrijf gekregen. Sport Vlaanderen beloont op die manier organisaties die inzetten op sport en beweging. De zone organiseert onder meer gratis sportnamiddagen voor de werknemers. 

De politiezone beschikt al meer dan twintig jaar over een sportwerking. "Op vaste tijdstippen kunnen alle medewerkers van de politiezone gratis deelnemen aan sportnamiddagen", legt korpschef Curd Neyrinck uit. "Ook de jaarlijkse dropping en onze teambuildings zijn altijd een schot in de roos met heel wat deelnemers."

Tijdens de sportnamiddagen zet de politie in op heel wat verschillende sporten, zoals wandelen, lopen, boogschieten, padel, muurklimmen en golfen. "We proberen zo veel mogelijk te variëren en de werknemers mogen ook zelf voorstellen doen voor sporten."

Niet enkel voor sportievelingen

De sportwerking van de politiezone steunt op tien sportmonitoren die ervoor zorgen dat alles goed verloopt. "Bewegen zorgt voor minder stress bij de werknemers en dat komt de werkvloer alleen maar ten goede", zegt sportmonitor Annelien D'Hondt. "We trekken trouwens niet alleen de sportievelingen aan. Door in te zetten op laagdrempelige sporten bereiken we iedereen."

De politiezone is de eerste in West-Vlaanderen die van Sport Vlaanderen het label van "sportbedrijf" krijgt. "Het is een mooie erkenning voor onze zone. Het label kan een echt uithangbord worden. We hebben ook vaak collega's die deelnemen aan Vlaamse en Belgische kampioenschappen die georganiseerd worden voor politiediensten. Zo haalden we onder meer al medailles in padel en veldlopen."

Meest gelezen