Zonnedak ter illustratie
Klimaan cvso

100 zonnepanelen op dak van LAB school in Puurs-Sint-Amands: een primeur voor de gemeente

In Puurs-Sint-Amands start een nieuw project om 100 zonnepanelen op het dak van de school LAB te leggen. Dat is een primeur voor de gemeente. In het totaal is er 40.000 euro nodig voor het project.

In Puurs-Sint-Amands start een nieuw project om een coöperatief zonnedak te leggen op het dak van de secundaire school LAB. Voor dit project gaat de school samenwerken met energiecoöperatie Klimaan cvso. Zij zorgen voor de plaatsing, het onderhoud en de financiering van de zonnepanelen. In totaal wil Klimaan 100 zonnepanelen op het dak leggen.

Tijdens de schoolvakanties kan de opgewekte energie aan de burgers geleverd worden

Tim Hermans, energiecoöperatie Klimaan cvso

Klimaan wil al langer zonnepanelen leggen op het dak van een school omdat dat heel wat voordelen heeft. "Als de school open is, wordt de energie rechtstreeks verbruikt door de school zelf. Dan hebben zij hernieuwbare energie ter plaatse", vertelt Tim Hermans van Klimaan. "Maar tijdens de schoolvakanties is de school dicht en op dat moment kan energiecoöperatie Klimaan die hernieuwbare energie tot bij de burgers brengen. Het zonnedak heeft voordelen voor iedereen."

Voor het project lanceert Klimaan een kapitaaloproep. In totaal is er een bedrag van 40.000 euro nodig. Het is het eerste zonnedak waarin inwoners rechtstreeks kunnen investeren. Zodra voldoende kapitaal is opgehaald, begint de bouw van het zonnedak.

Meest gelezen