Google Streetview

Meisje van 6 maanden overleden aan verwondingen na incident bij onthaalmoeder in Kessel-Lo

Het meisje van 6 maanden dat een schedelbreuk had opgelopen tijdens een incident bij haar onthaalmoeder in Kessel-Lo is overleden. De vrouw wordt verdacht van opzettelijke slagen en verwondingen. De ouders willen de waarheid achterhalen en stellen zich burgerlijke partij.

De baby van 6 maanden die begin deze week een schedelbreuk en hersenbloeding opliep bij een incident bij haar onthaalmoeder is overleden. Het kindje werd sindsdien in een kunstmatig coma gehouden. De vrouw blijft volhouden dat het om een ongeval ging, maar de wetsdokter gelooft haar versie van de feiten niet. Ze wordt verdacht van opzettelijke slagen en verwondingen

De 33-jarige onthaalmoeder verklaarde dat de baby viel terwijl ze haar aan het verzorgen was op de verzorgingstafel. Volgens de arts waren de verwondingen van het meisje echter zo zwaar, dat ze niet enkel veroorzaakt kunnen zijn door een lichte val.

BEKIJK - Het kinderdagverblijf in Kessel-lo:

Videospeler inladen...

Onthaalmoeder geschorst

Na het onderzoek van de wetsdokter werd de vrouw al verdacht van opzettelijke slagen en verwondingen. De onthaalmoeder werd begin deze week na haar verhoor vrijgelaten onder voorwaarden. Zo mag ze gedurende het onderzoek niet meer werken met minderjarigen.

Eerder had het Agentschap Opgroeien ook al beslist om de onthaalmoeder uit voorzorg tijdelijk te schorsen. "Omdat het toch over een ernstig letsel gaat en de situatie veel impact heeft op alle betrokkenen. We weten ook nog niet goed wat er precies gebeurd is", aldus woordvoerder Nele Wauters.

Ouders willen antwoorden

De ouders van het meisje gaan een klacht indienen en zich burgerlijke partij stellen. Ze willen weten wat er precies met hun dochter is gebeurd en op die manier krijgen ze inzage in het onderzoek. "De ouders willen de waarheid achterhalen omdat er nu tegenstrijdigheden zijn over de wijze waarop de feiten zijn gebeurd. Ze vertrouwen erop dat het onderzoek volledige klaarheid zal brengen", zegt hun advocaat.

Meest gelezen