Gavere dient een klacht in tegen man die gemeente op Facebook beschuldigt

De gemeente Gavere dient een klacht in tegen een man die op zijn facebookpagina insinueerde dat een personeelslid ontslagen zou zijn wegens fraude. De burgemeester spreekt van een kwalijke roddel en wil dat de gemeente zich burgerlijke partij stelt. “Dit is fake news, ik zie dit als symbooldossier”, volgens de burgemeester.

Dinsdagmorgen verscheen op een facebookpagina een tekst, waarin gesuggereerd werd dat er op de dienst stedenbouw van de gemeente Gavere een personeelslid fraude zou hebben gepleegd en onmiddellijk ontslagen zou zijn. Tegelijk was er ook een oproep aan de gemeente om hierover transparant te communiceren.

“We waren erg verrast door die post”, zegt burgemeester Denis Dierick (Open VLD). “Het gaat om gratuite beschuldigingen die geen grond van waarheid hebben en die we bovendien zelf zouden moeten rechtzetten. Dit kan niet.”

Symbooldossier

De burgemeester gaf opdracht om een klacht in te dienen bij de politie. De gemeente gaat zich burgerlijke partij stellen tegen de man die de tekst gepost heeft. “Ik kreeg veel steun van andere gemeenten waar ook dergelijke valse berichten gepost waren. Daarom wil ik er een symbooldossier van maken om nu echt te weten te komen wat er toelaatbaar is en wat niet. Ik wil de integriteit van mijn mensen absoluut verdedigen.”

De post werd snel verwijderd, toch laat de burgemeester de klacht niet vallen: “Dit is een gevaarlijk precedent waarbij we bij elke beschuldiging in de verdediging moeten gaan. Straks moeten we nog iemand aanstellen om Facebook constant op te volgen en alles te weerleggen. Zo kan het niet verder.”

Een screenshot van de post die intussen van de pagina gehaald is

Meest gelezen