Opnieuw ontvoering in drugsmilieu: 49-jarige Antwerpenaar al meer dan een week vermist 

Het parket van Antwerpen en de gerechtelijke politie zijn op zoek naar de 49-jarige Mohamed Azzaoui uit Wilrijk. De man werd meer dan een week geleden ontvoerd op de snelwegparking in Waarloos. Het motief achter de feiten is nog onduidelijk, laat het parket weten, maar uit een video die vanavond is verspreid blijkt duidelijk dat er een verband is met het drugsmilieu.

De man had vorige week woensdag 's avonds afgesproken op de snelwegparking Waarloos langs de E19 richting Antwerpen. Op camerabeelden is de man in de shop te zien. Daar lijkt hij even te wachten, maar uiteindelijk gaat hij terug naar buiten en wordt hij om 20.49 uur op de parking door meerdere gemaskerde verdachten in een zwarte Volkswagen Golf (type R32 ) gesleurd. Ze rijden daarop onmiddellijk weg in de richting van Antwerpen.

Op ANPR-beelden (camera's die nummerplaten herkennen) werd de auto diezelfde avond gespot aan het rondpunt van Wommelgem, waarna ze de Autolei nemen richting Borsbeek. Mogelijk is het slachtoffer die avond naar een locatie gebracht tussen de Autolei en de Herentalsebaan, aldus het parket van Antwerpen. Het is mogelijk dat de gegijzelde daarna naar een andere locatie werd gebracht.

Vrij snel na de ontvoering circuleerden in het criminele milieu beelden waarop het slachtoffer te zien is. De man zit bijna naakt geboeid vast op een stoel en lijkt ook slaag te hebben gekregen. Het filmpje is waarschijnlijk kort na de ontvoering gemaakt en verspreid. Het gerecht spreekt van een mogelijk "acute gevaarsituatie".

De aanleiding van de gijzeling is op dit moment onduidelijk, aldus het parket. Maar wellicht kaderen de feiten dus in de drugscriminaliteit. Mogelijk heeft de ontvoering te maken met de diefstal vorige week van een grote hoeveelheid cocaïne nadat de drugs waren uitgehaald in de Antwerpse haven. Vermoedelijk willen de daders met de ontvoering druk zetten op de dieven.

Die piste wordt bevestigd door een videoboodschap die de ontvoerders vanavond hebben verspreid. Daarin heeft Mohamed Azzaoui het over een zekere "King", die "1.000 stuks" heeft meegenomen en aan ene "Smiley" heeft gegeven.

BEKIJK - Getuigen hebben gezien hoe de man aan de snelwegparking in Waarloos in een auto is gesleurd door gemaskerde mannen:

Videospeler inladen...

De onderzoeksrechter vraagt dat mensen die op 22 februari tussen 20.45 uur en 23 uur de Volkswagen Golf tussen de Autolei en de Herentalsebaan of in de buurt hebben gezien om dat te melden. Ook of er in de nacht van 22 op 23 februari 2023 in de omgeving van de rotonde van Wommelgem andere verdachte zaken zijn opgevallen.

De auto waarmee de ontvoering is uitgevoerd werd eerder deze week in beslag genomen in de buurt van de Brusselse firma die de wagen had verhuurd. Neem zelf geen initiatief, vragen de autoriteiten, maar contacteer zo snel mogelijk de politie via het tipformulier of via het gratis nummer 0800 30 300. Getuigenissen uit het buitenland kunnen terecht op het nummer 0032 2 554 44 88.

Meest gelezen