© Stad Kortrijk

Heraanleg historisch centrum Kortrijk start eind maart

Over twee weken starten in Kortrijk de werken voor de heraanleg van het historisch centrum. Ze zullen in vier fasen verlopen. Tegen de zomer van volgend jaar moeten ze klaar zijn.

De voorbereidende werken voor de heraanleg van het historisch centrum van Kortrijk zijn afgerond: Museum 1302 in de Onze-Lieve-Vrouwekerk is gerealiseerd, de constructie van het museum Abby in de Groeningeabdij is volop aan de gang, binnenkort begint de sloop van de Sint-Vincentiusgebouwen. De werken de zullen in vier fasen verlopen, waarvan de eerste eind maart start met de herinrichting van de historische straten en de omgeving van Onze Lieve Vrouwekerk.

© Stad Kortrijk

Het is de bedoeling om een doorgang te maken van het economisch centrum van de stad, met woon - en winkelcentrum K, door het historische centrum, naar het ontspannende gedeelte, de verlaagde Leieboorden.

© Stad Kortrijk

Met de buurtbewoners zijn afspraken gemaakt over huisvuilophaling, parkeren tijdens de werken, en het betreden van de werf. Het einde van de werken is voorzien in zomer van 2024. 

Meest gelezen