Twee verdachten van straatintimidatie opgepakt in Brussel

In de maand januari heeft de politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) twee personen opgepakt die zich zouden schuldig gemaakt hebben aan straatintimidatie. Dat gebeurde nadat de slachtoffers aangifte hadden gedaan, onder meer via het onlineklachtenplatform police-on-web. Dat melden het Brusselse parket en de politiezone Brussel Noord.

"Eind januari 2023 konden twee daders van straatintimidatie geïdentificeerd en gevat worden door onze diensten nadat ze door de slachtoffers aangegeven werden", zegt de politie. "Een van hen werd herkend op basis van een aangifte die gedaan werd via het onlineklachtenplatform police-on-web. Na deze aangifte hebben politiemensen in burger het slachtoffer op straat begeleid, waardoor de dader opgepakt kon worden die door het slachtoffer herkend werd."

Straatintimidatie

Straatintimidatie omvat beledigingen, obscene blikken en gebaren, aanrandingen of pogingen tot aanranding, handtastelijkheden en feiten van stalking in een openbare of semiopenbare ruimte, zoals een straat, het openbaar vervoer, winkels, cafés, of discotheken, ten aanzien van een persoon of een groep mensen. De daders van dit soort feiten riskeren tot één jaar gevangenis en een geldboete die kan oplopen tot 1.000 euro.

De politie Brussel Noord raadt elk slachtoffer van straatintimidatie aan om klacht in te dienen in een commissariaat of op de site police-on-web. "Dat maakt het voor de slachtoffers mogelijk om begeleid en doorverwezen te worden naar voorzieningen die hen kunnen helpen en hun rechten kunnen verdedigen. De laatste arrestaties van januari 2023 bewijzen dat het fenomeen aangepakt kan worden door erover te spreken."

Meest gelezen