Sarah Pepels verlaat band Portland na zware periode: "Probeerde tevergeefs grenzen te stellen"

Zangeres Sarah Pepels verlaat Portland. Dat heeft de band aangekondigd op Instagram. Volgens Pepels "was de interactie tussen Jente en mijzelf op veel momenten magisch, maar zeker niet altijd. Ik probeerde grenzen te stellen, maar naar mijn mening tevergeefs". Jente Pironet spreekt over "een zware periode waarin hij hulp heeft moeten zoeken". Portland blijft wel bestaan. 

Portland ontstond aan de hogeschool PXL-Music in Hasselt. In 2016 nam de band deel aan de talentenwedstrijd Humo's Rock Rally. In 2018 waren ze een van de drie winnaars van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Ze zijn bij een breder publiek vooral bekend van het nummer "Pouring rain" en gaven de voorbije jaren lovend onthaalde concerten op de grote Belgische festivals. 

Maar nu zit het verhaal van het duo met de engelachtige stemmen erop. Dat kondigden Pepels en Pironet gisteravond aan met onderstaande post op Instagram: 

"De interactie tussen Jente en mijzelf was op veel momenten magisch, maar dit was zeker niet altijd het geval", laat Pepels noteren. "Ik probeerde grenzen te stellen, naar mijn mening tevergeefs. Ik bleef geloven dat we de situatie konden redden, maar het bleek hopeloos. Daarom heb ik besloten de band te verlaten. Ik ben ervan overtuigd dat Jente de groep opnieuw zal uitvinden."

In de post staat ook dat de voorbije 7 jaar "bij momenten erg pijnlijk geweest zijn, maar uiteraard ook erg mooi". 

© 2019 CPU - Jan van Hecke

"Het leven als band is intens en duwt ons tot op onze grenzen", schrijft Pironet. "Dat heeft geleid tot een dynamiek die we niet meer ten goede konden keren. Ik betreur het dat de ontstane afstand tussen ons niet te overbruggen is, maar respecteer haar beslissing." 

We hebben heel veel meegemaakt, zowel professioneel als privé

Jente Pironet, Portland

Jente Pironet reageerde nog bij Studio Brussel. "Ik denk dat we even een klein beetje uitgeblust zijn, als ik heel eerlijk mag zijn. We hebben heel veel meegemaakt, zowel professioneel als privé. De formule was op, dus we hebben deze spannende, moeilijke en hele zware beslissing moeten nemen. Voor Sarah was het te veel en we hebben moeten beslissen dat ze even niet meer zal verdergaan met de band."

Pironet, die ooit nog een koppel vormde met Pepels, wil niet in detail gaan, maar zegt dat het te moeilijk is geworden om samen muziek te blijven maken. "We hebben beslist om even afstand te nemen en de band op een andere manier verder te zetten." 

BELUISTER - Het emotionele gesprek met Jente Pironet op Studio Brussel:

"Het overvalt mij ook allemaal heel fel", gaat Pironet verder. "Het is voor mij persoonlijk heel zwaar. Ik heb een zware periode achter de rug, ik heb ook begeleiding en hulp moeten zoeken. Het is heel moeilijk om dit openlijk op de radio te vertellen, maar ik ben wel blij dat we in 2023 in een omgeving leven waarin er heel veel wordt gepraat over mentaal welzijn en dat iedereen het recht heeft om zich te identificeren, te outen op welke manier dan ook. Het is gewoon echt heel moeilijk voor ons, we hebben heel veel dingen meegemaakt en gezien. Het is een heel zware dag voor mij, het is echt heel heftig." 

Volgens Pironet gaan ze in goede verstandhouding uit elkaar en betekent het vertrek van Pepels niet het einde van Portland. "Ik ben nog niet uitgespeeld, Portland heeft nog een paar fantastische shows staan. De AB is quasi uitverkocht. We krijgen ook heel veel boekingen binnen voor allerlei festivals. We blijven gewoon doorspelen, het zal lichtelijk anders zijn live, maar we zijn voorlopig discreet achter de schermen aan het werken, maar ik beloof je: we gaan heel sterk terugkomen." 

Binnenkort zal het duo nog te zien zijn in het programma "Liefde voor de muziek" op VTM (de opnames daarvan dateren van vorig najaar) en er komt ook een tweede album van Portland uit: "Departures". 

Nood aan een gesprek? Praat bij Tele-Onthaal over wat jou bezighoudt. Bel anoniem en gratis naar 106 (24u/7d) of chat via www.tele-onthaal.be.

Meest gelezen