radio 2 - archieffoto

Nieuwe zoekactie naar Elke Wevers in Zuid-Willemsvaart in Maaseik levert niets op 

In het onderzoek naar de verdwijning van Elke Wevers was er vandaag een nieuwe zoekactie in de Zuid-Willemsvaart in Neeroeteren (Maaseik). Er is met een sonarboot gezocht ter hoogte van 't Eilandje, maar zonder resultaat. Elke Wevers verdween meer dan 12 jaar geleden.

In 2011 werd in de Zuid-Willemsvaart aan 't Eilandje in Neeroeteren ook al gezocht naar de vermiste Elke Wevers, en deze voormiddag dus opnieuw. "Intussen zijn de zoek- en speurtechnieken veel geavanceerder geworden", vertelt Pieter Strauven van het parket. "En op vraag van de onderzoeksrechter in Tongeren is er een nieuwe zoekactie georganiseerd." 

De cel Vermiste Personen werkte voor de actie samen met de lokale politie, de scheepvaartpolitie en het duikteam van de civiele bescherming. Waarom er precies in het water aan 't Eilandje is gezocht, wil het parket niet bekend maken. "Er is een link in het dossier", klinkt het. 

Vierdelige reeks

Maandag start op Eén en VRT MAX een vierdelige televisiereeks over het onderzoek naar de verdwijning van Elke Wevers. "Maar daar heeft deze zoekactie niets mee te maken", verzekert Strauven. "De actie was vorige lente al gepland, maar ze moest toen noodgedwongen uitgesteld worden omwille van de dichte beplanting in het water." 

Elke Wevers uit Neeroeteren is al spoorloos sinds 9 december 2010. Die donderdagochtend schreef ze op weg naar het werk in een sms naar een collega dat ze zich niet goed voelde en terug naar huis ging. Daarna zond haar gsm geen signaal meer uit. 

Meest gelezen