Chris Bosseloo

Herzele stelt vernieuwde mountainbikeroute voor: pittige tocht met meer onverharde stukken en kleine hellingen

Herzele stelt zijn nieuwe permanente mountainbikeroute voor. Die bestaat uit drie lussen, samen goed voor 42 kilometer mountainbikeplezier. De route bestond al sinds 2005, met twee lussen. Die route is nu flink uitgebreid, met nog een derde lus en meer onverharde stukken en nieuwe, pittige hellingen. 

"Bij een eerste verkenning, een paar jaar geleden, viel het me op dat er veel verharde stukken op de "oude" mountainbikeroute van Herzele waren", steekt Jan De Bruycker van wal. "Het idee om de route grondig aan te pakken en aan te passen kwam er dan ook al snel. We hebben contact opgenomen met de sportdienst van Herzele. En samen met Sport Vlaanderen heeft de gemeente gekeken om de route aan te passen en weer aantrekkelijk te maken. Ik denk dat we daar zeker in geslaagd zijn!"

Meer onverhard en met hellingen

"We hebben een nieuwe, kleine route gemaakt van 15 kilometer, met hele mooie onverharde stukken in Borsbeke en Hillegem. Daarnaast hebben we dan nog de blauwe en de rode route aangepast. We hebben er hele nieuwe stukken in gestoken, in Sint-Lievens-Esse en Steenhuize, die onverhard zijn en ook heuvelachtig. Daar beginnen de Vlaamse Ardennen. Een hedendaagse mountainbikeroute vraagt toch ook om wat hellingen in het parcours. Het mag al eens pittig worden."

"De lussen komen door de acht deelgemeenten van Herzele, je komt langs zes van de acht kerken voorbij", zegt Jan De Bruycker. "En ook de kastelen van Herzele en Steenhuize liggen op de route. Dus ik ben een hele fiere peter, die een aantrekkelijke route kan voorstellen, die hopelijk door alle mountainbikers in ons land gesmaakt zal worden!"

Ook schepen van Sport Ann Van Ruyskensvelde is blij met het resultaat. "We hebben in Herzele vier erkende wielertoeristenclubs. We zijn blij dat we hen van een mooi parcours kunnen voorzien. We hebben veel aandacht voor de recreatieve outdoorsporter! We zijn ook trots dat er zoveel vrijwilligers zijn die de route willen onderhouden."

Meest gelezen