Voortaan ook nachtopvang voor senioren op woonzorgcampus Reigersvliet in Leopoldsburg

Op woonzorgcampus Reigersvliet in Leopoldsburg is een nachtopvang geopend voor senioren. De nachtopvang is ondergebracht in het nieuwe dagverzorgingscentrum De Kiosk. De nachtopvang is bedoeld voor senioren die 's nachts niet alleen thuis kunnen blijven, of om hun mantelzorgers wat te ontlasten.  

Op de woonzorgcampus Reigersvliet in Leopoldsburg is een nieuw centrum voor dagverzorging voor senioren geopend: De Kiosk. Het dagcentrum was eerst ondergebracht in het voormalig Sociaal Huis in de Tramstraat, maar de gemeente wil dat pand een nieuwe invulling geven. In het nieuwe centrum zullen overdag een vijftiental senioren opgevangen worden om de familie even te ontlasten. Maar er wordt voortaan ook nachtopvang aangeboden. Senioren die nog thuis wonen, maar het ’s nachts moeilijk hebben om alleen, kunnen er terecht. 

"Zorgeloze nachten"

“We merkten dat er echt nood is aan dit soort opvang.”, zegt Chris Demulder, algemeen directeur van VitaS, de organisatie die de campus in Leopoldsburg beheert. “Niet alleen voor de senioren die het moeilijk vinden om ’s nachts alleen thuis te blijven, maar ook om de mantelzorgers, die voor deze mensen zorgen, te ontlasten. Met de nachtopvang willen we hen ook wat zorgeloze nachten bezorgen.”

Elke nacht zijn er twee eenpersoonskamers beschikbaar zijn. Bejaarden kunnen ze vanaf 18 uur tot 10 uur terecht. Elke kamer is uitgerust met een aangepast bed, een relaxzetel, een TV, meubilair en een aangepaste badkamer. ’s Ochtends krijgen de senioren ook een ontbijt aangeboden. Overdag zullen de kamers gebruikt worden voor senioren die even willen rusten tijdens de dagopvang.

Een van de twee kamers waar senioren ’s nachts kunnen overnachten

Het personeel van de dag- en nachtopvang in De Kiosk kan een beroep doen op het zorgpersoneel van het gewone woonzorgcentrum op de campus. “Er is een goede samenwerking tussen de verzorgers en de vrijwilligers van het dagcentrum en het zorgpersoneel van het woonzorgcentrum. Zij zullen bijvoorbeeld ook ‘s nachts kunnen zorgen voor de senioren die verblijven in de nachtopvang. Met deze verbinding hopen we ook personeelstekorten beter te kunnen opvangen als dat nodig zou zijn.”

Zondag 12 maart, tussen 14 en 17 uur, kan iedereen een kijkje komen nemen in het nieuwe dagcentrum en de nachtopvang

Meest gelezen