Verschillende gewonden bij busongeluk met schoolkinderen in de Franse Alpen

In de Franse Alpen zijn verschillende gewonden gevallen bij een busongeluk. De bus reed in een ravijn in Corps, in het departement Isère. Aan boord zaten een groep lagereschoolkinderen en hun begeleiders, die na een skivakantie op weg waren naar het station van de stad Grenoble. Twee gewonden, de chauffeur en een begeleider, verkeren in kritieke toestand.

In de bus zaten 46 mensen, onder wie 40 lagereschoolkinderen uit Seaux in de regio Ile-de-France, niet ver van de Franse hoofdstad Parijs. Ze keerden terug van een skivakantie in de Alpen. De bus had hen naar het station van Grenoble moeten brengen, maar raakte in Corps van de weg en reed in een ravijn.

Bij het ongeluk raakten 14 mensen gewond. Twee van de gewonden, de buschauffeur en een begeleider, verkeren in kritieke toestand. Alle slachtoffers zijn naar ziekenhuizen in de buurt gebracht. De kinderen hadden allemaal een gordel om. Geen van hen zou ernstige verwondingen hebben opgelopen.

BEKIJK - Burgemeester Mulyk: "We gaan ervan uit dat de bestuurder een gezondheidsprobleem gekregen heeft.":

Videospeler inladen...

Ravijn

Het ongeluk gebeurde op de N85, ook wel de "Route Napoléon" genoemd, die Gap verbindt met Grenoble. Regionale media publiceren foto's waarop te zien is dat de bus in een ravijn is gereden. 

De omstandigheden waarin dat gebeurde zijn niet duidelijk. Het parket vermoedt dat de buschauffeur onwel is geworden. Andere voertuigen waren niet bij het ongeluk betrokken. 

De steile "Route Napoléon" staat bekend als gevaarlijk. In 2007 gebeurde er ook al een zwaar busongeluk, waarbij 26 Poolse pelgrims om het leven kwamen. 

Meest gelezen