Tweede inbraakpoging op enkele maanden tijd bij juwelier in Sint-Niklaas

In de nacht van zaterdag op zondag hebben dieven geprobeerd om in te breken bij een juwelier in de Raapstraat in Sint-Niklaas. Maar de daders werden opgeschrikt door het alarm en zijn zonder buit weggevlucht. 

Het was rond 3 uur 's nachts dat de dieven erin slaagden om de rolluiken van de juwelier in de Raasptraat in Sint-Niklaas om te plooien. Ze probeerden de glazen deur open te breken, maar daardoor ging het alarm af. De politie was meteen ter plaatse, maar de dieven waren al zonder buit weggevlucht.

"Er is gelukkig niets gestolen, maar de materiële schade is groot”, vertelt een aangeslagen zaakvoerster Marianne Goossens. "Ons alarmsysteem heeft zijn werk gedaan. Het signaal alarmeerde onmiddellijk de politie en in een mum van tijd stonden hier drie politieploegen."

Het is een heel beangstigende ervaring

Marianne Goossens, zaakvoerster juwelier De Cauwer

Het is al de tweede keer op enkele maanden tijd dat de zaak dieven aan de deur krijgt. "In december probeerden inbrekers ook al onze rolluiken open te breken", gaat de zaakvoerster verder. "Gelukkig hield onze overbuur een oogje in het zeil en kon hij hen verjagen. We gaan zeker naar de toekomst toe bekijken welke extra veiligheidsmaatregelen we nog kunnen nemen, want het is een heel beangstigende ervaring."

Meest gelezen