Daron Mertens

Ree gewond na aanrijding door auto in Alveringem

Zondagvoormiddag is in Stavele bij Alveringem een ree gewond geraakt na een aanrijding door een wagen. Het dier stak de straat over en de bestuurder van de auto kon het niet meer ontwijken.

Rond 11.45 uur liep een ree het Eversambos uit en de Eversamstraat over in Stavele. Er kwam net een auto aangereden, de bestuurder kon de ree niet meer ontwijken en reed ertegen. De ree overleefde de aanrijding wel, maar raakte gewond. Het speciale dierenreddingsteam van de brandweer Westhoek kwam ter plaatse om het dier naar een dierenarts te brengen. 

In de Westhoek zijn er de laatste tijd wel meer aanrijdingen met reeën. Hun populatie groeit. Op meerdere plaatsen in de Westhoek staan al verkeersborden die waarschuwen voor overstekende reeën. De politie raadt ook aan om niet te snel te rijden in de buurt van bossen.

Meest gelezen