Radio2

13-jarige fietser niet meer in levensgevaar na aanrijding door vrachtwagen vorige vrijdag in Gent

De 13-jarige fietser die vorige vrijdag door een vrachtwagen werd aangereden in Gent, is buiten levensgevaar. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Brusselsesteenweg en de stadsring R40. De precieze omstandigheden worden nog onderzocht.

Het slachtoffer fietste vrijdag op de Brusselsesteenweg, van Gentbrugge richting het centrum van Gent, toen hij werd aangereden door een vrachtwagen. Die reed in dezelfde richting en wilde rechtsaf slaan, naar de Gentse binnenring. De 13-jarige jongen werd naar het ziekenhuis gebracht en verkeerde in levensgevaar. Maar dat is nu geweken en de jongen verblijft niet langer op de afdeling intensieve zorgen.

Onderzoek loopt nog

De bestuurder van de vrachtwagen legde een negatieve adem en speekseltest af, maar zijn gsm en de tachograaf van het voertuig worden nog onderzocht. Alles wijst voorlopig op een dodehoekongeval en er werd na het ongeval geen verkeersdeskundige aangesteld. Het kruispunt staat op de lijst van gevaarlijke punten langs gewestwegen.

Meest gelezen