© Facebook Lingerieweek

Brugge gaststad van "Lingerieweek 2023": pikante pralines en bh's in de bomen

Brugge is dit jaar de gaststad van de zesde editie van de “Lingerieweek”. Die start vandaag en loopt tot zaterdag 11 maart. Met een pi-kante kantwandeling door de binnenstad en verschillende activiteiten in en rond de Smedenstraat zet Brugge het initiatief van Fedelin, de federatie voor zelfstandige lingeriedetaillisten, extra in de kijker.

Brugge is dit jaar de gaststad van de “Lingerieweek” en doet er alles aan om de lingeriewinkels in de binnenstad extra in de kijker te zetten. Zo is er onder meer een beha-slinger van 500 beha’s te zien, worden etalages beschilderd en is er een gegidste kantwandeling. Horecaklanten krijgen bij hun koffie een toepasselijke buste-praline tijdens de actieweek.

Als mama van twee jonge kinderen weet ik als geen ander hoe een vrouwenlichaam en de buste verandert over de jaren heen.
Ambassadrice Cilou Annys

Ambassadrice van de actie is Cilou Annys, een ex-Miss België en influencer met een eigen babykinderwinkel in Brugge. "Als mama van twee jonge kinderen weet ik als geen ander hoe een vrouwenlichaam en de buste verandert over de jaren heen. Het regelmatig laten opmeten van je cup bij een professional blijft dus een must als je van comfortabele lingerie wil genieten.”

Gratis opmeting

Met de actie wil de stad zichzelf en de geschiedenis van kant en lingerie in de stad extra in de kijker zetten. “Brugge telt heel wat lingeriespecialisten die aan iedereen en voor elk lichaam professioneel advies kunnen geven. We roepen dan ook op om tijdens de “Lingerieweek” eens langs te gaan in een deelnemende Brugse lingeriezaak en je gratis te laten opmeten", vertelt Ilse Snick, centrummanager bij Stad Brugge.

“70% draagt foute bh-maat”

Uit een enquête van Fedelin blijkt dat 70 procent van de nieuwe klanten een verkeerde bh-maat draagt als ze een lingeriewinkel binnenwandelt. “Dat komt omdat de meeste vrouwen hun maat niet kennen. Een vrouwenlichaam verandert doorheen de jaren en de buste verandert dus ook mee”, zegt Isolde Delanghe, directeur van Mode Unie en Fedelin.

"Het is belangrijk dat een beha perfect zit. Uiteraard voor het comfort, maar ook op het gebied van gezondheid. Een foute beha-maat kan namelijk schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid en het uiterlijk van de buste. Een pijnlijk gevoel in de borsten, rug- en nekklachten, verlies van vorm en stevigheid en irritatie van de huid zijn veel voorkomende klachten als de beha niet goed zit."

BEKIJK: Een boom in de Smedenstraat wordt versierd met een beha-slinger

Meest gelezen