Op 3 november 2023 blijven ook de aula's van de KULeuven gesloten
Belga Image

KU Leuven bespaart volgend academiejaar energie door extra sluitingsdag na allerheiligen

De studenten van de KU Leuven hebben volgend academiejaar een dag minder les. De universiteit maakt op 3 november 2023 namelijk de brug tussen Allerheiligen en Allerzielen en het weekend dat daarop volgt. De gebouwen blijven 5 dagen op rij gesloten en dat zorgt voor een aanzienlijke besparing op de energiefactuur.

Op 3 november blijven de deuren van de KU Leuven gesloten. Dat betekent een extra vrije dag voor de studenten. Maar ook het personeel moet thuisblijven, want 3 november wordt een collectieve sluitingsdag. Dat betekent dat het personeel dit jaar één vakantiedag minder vrij mag kiezen. De sluiting levert de universiteit een flinke besparing op wat de energiekosten betreft. 

Eenmalige maatregel

"Het is een eenmalige maatregel, ingegeven door de actuele energieproblematiek", stelt woordvoerder Sigrid Somers van de KU Leuven. "Feestdagen verschuiven immers. In 2024 valt 1 november bijvoorbeeld op een vrijdag en is er geen mogelijke brugdag." 

De KU Leuven schat dat de maatregel een besparing kan opleveren tot 75.000 euro. Eerder besloot de universiteit al haar verwarming in alle gebouwen een graad lager te zetten, en ze uit te zetten in de late namiddag op plaatsen waar ’s avonds geen les wordt gegeven. Ook het zwembadwater van het Sportkot is ietsje minder warm dan vroeger.

Meest gelezen