BELGA/WAEM

Oprit Sportpaleis dicht tot zaterdagochtend voor voorbereidende werken Oosterweelverbinding

De oprit van de Antwerpse ring aan het Sportpaleis in Antwerpen is dicht sinds zondagavond tot zaterdagochtend 6 uur. Er gebeuren voorbereidende werken voor de Oosterweelverbinding. Er moeten kabels verlegd worden. De afrit blijft wel open.

Gisterenavond om 22 uur ging de oprit naar de Antwerpse ring aan het Sportpaleis dicht voor werkzaamheden. Die zullen duren tot zaterdagochtend 6 uur.

"We moeten daar plaatselijk werken uitvoeren ter voorbereiding van de Oosterweelverbinding", zegt Annik Dirkx van Lantis, dat die werken uitvoert. "Aan die oprit moeten kabels en leidingen verlegd worden. Die liggen vandaag in de weg om de ring verdiept te kunnen aanleggen, wat de bedoeling is van de Oosterweelverbinding."

Omleiding

Verkeer moet plaatselijk omrijden via de Noordersingel naar de oprit in Borgerhout. Wie van verder komt, kan best naar Wommelgem rijden. Lantis roept ook op om de aangeduide omleidingen te volgen. "Het is heel verleidelijk om je gps of navigatie-apps te gebruiken, maar het is beter om in deze soort gewijzigde omstandigheden, die maar heel kort duren, om de signalisatie op de weg te volgen."

Zaterdag 11 maart om 6 uur is de oprit aan het Sportpaleis weer open. Wie uit de richting van de Schijnpoortweg komt, heeft dan wel nog meer één rijstrook. De linkse invoegstrook blijft nog tot einde maart gesloten. De afrit blijft tijdens de werkzaamheden wel open.

Meest gelezen