Twee van de eerder gestolen zadels
Jelle Houwen

Politiezone Polder roept op tot waakzaamheid in paardenmaneges

De politiezone Polder (Diksmuide, Kortemark, Koekelare en Houthulst) heeft een oproep gedaan om extra waakzaam te zijn nu er steeds meer wordt ingebroken in paardenmaneges. Op hun grondgebied werd nog niet ingebroken, maar er is veel onrust bij buurtbewoners. De politie geeft tips.

Sinds halfweg november zijn er veel inbraken in paardenmaneges. In verschillende provincies gebeurden al inbraken. De dieven gingen ervandoor met zadels en andere waardevolle materialen. Ook in West-Vlaanderen is er al in verschillende maneges ingebroken. De politiezone Polder roept daarom op om extra waakzaam te zijn. “Onze zone bleef voorlopig gespaard van inbraken”, zegt politiecommissaris Wim Merlevede, "maar we merken dat de inwoners van Diksmuide, Kortemark, Koekelare en Houthulst zich zorgen maken. Daarom willen we eigenaars enkele tips geven."

Tips om een inbraak te voorkomen

Volgens Merlevede kan je je op verschillende manieren beschermen. “Zorg dat alle ruimtes met materiaal goed gesloten zijn en dat alle waardevolle spullen veilig achter slot en grendel zitten. Zorg  ook voor stevige sloten op de ramen en de deuren. Als inbrekers toch een poging doen of er toch in slagen om ergens binnen te geraken, kan je met een goed alarmsysteem op tijd ingrijpen." De politie vraagt ook om het te melden als je iets verdachts ziet.

Meest gelezen