Foto: Radio2

Tijs Vanneste wordt peter van nieuw kinderziekenhuis in Geel: "Geen seconde getwijfeld"

Tijs Vanneste, zanger en tv-gezicht bekend van “De Kemping” en “Meneer Vanneste”, wordt peter van de vernieuwde kinderafdeling van Ziekenhuis Geel. Het kinderziekenhuis zal volledig in het teken staan van de belevingswereld “Planeet Goudgeel” waarbij kinderen ruimtevaarders zijn en terechtkomen op een avontuurlijke plek met allerlei grappige figuurtjes. De werken zijn volop aan de gang en zouden in 2025 klaar moeten zijn. 

Ziekenhuis Geel is volop aan het bouwen aan een nieuw kinderziekenhuis. Onder de noemer “Planeet Goudgeel” wordt de afdeling opnieuw ingekleed. “Planeet Goudgeel is een soort belevingswereld die we voor de kinderen willen maken om de afdeling meer toegankelijk te maken", zegt dokter Wim Vergauwen, diensthoofd pediatrie. Zo zullen de kinderen terechtkomen op een planeet waar ze ruimtevaarders zijn en tal van rare wezentjes tegenkomen.

Het is heel belangrijk voor kindjes dat ze niet bang zijn en het een mooie ervaring wordt in de mate van het mogelijke

Tijs Vanneste

Bekende Kempenaar Tijs Vanneste zet zijn schouders mee onder het project en is vandaag voorgesteld als peter. "Ik heb geen seconde getwijfeld om mee te werken. Ik probeer mijn media-optredens te beperken tot dingen die ik echt wil doen en volg daarin mijn buikgevoel”, zegt Vanneste. “Ik heb zelf twee kinderen. Ze zijn nog nooit voor een langere periode terechtgekomen in het ziekenhuis. Maar ik denk dat het heel belangrijk is voor kindjes dat ze niet bang zijn en dat het een mooie ervaring wordt in de mate van het mogelijke. Dus dit vind ik super nuttig om te doen.”

Zo heeft Vanneste onder andere een plaktattoo ontworpen die de kleine patiëntjes krijgen. “Ik heb net een paar kindjes gezien en ik merk dat ze een beetje onwennig zijn omdat ze in het ziekenhuis zijn. Maar vanaf dat ze die tattoo zien, zie je meteen een lach op hun gezicht komen", zegt Vanneste. "De kinderen zijn heel erg enthousiast dat Tijs hier mee achter staat. Hij is in de Kempen een bekend figuur", zegt Vergauwen. (Lees verder onder de foto.)

Foto: Radio2

Geld inzamelen

Daarnaast zal Vanneste de kinderafdeling vooral mee promoten. Hij werkt momenteel aan een promofilmpje en gaat de komende periode rond in de regio om geld in te zamelen. “Ik heb vernomen dat het ziekenhuis voorzien is om de klinische omgeving in te richten, maar de charme moet vanuit onszelf komen. Het ziekenhuis is daarom nog opzoeken naar giften", zegt Vanneste.

Momenteel zijn de werken volop aan de gang. Het ziekenhuis hoopt de vernieuwde afdeling in 2025 te kunnen openen. Wie graag een gift doet, kan dat doen via de website van het Dimpnafonds.

Foto: Radio2
Foto: Radio2

Meest gelezen