Michael Burrows

Waregem geeft negatief advies voor erkenning van  moskee in het centrum

Het schepencollege van Waregem geeft een negatief advies voor de erkenning van de moskee in het centrum. De moskee bestaat al, maar een erkenning is nodig om geld te krijgen van bijvoorbeeld de provincie. Het negatief advies heeft voor een deel te maken met de moskee van deelgemeente Desselgem die vlakbij ligt. 

De moskee aan de Roger Vansteenbruggestraat in Waregem bestaat al, maar is niet erkend. Die erkenning is belangrijk voor de financiering van de moskee. Vandaag komt de zaak voor de gemeenteraad. Het is uiteindelijk de Vlaamse overheid die beslist of de moskee al dan niet een erkenning krijgt.

Geen twee erkende moskeeën in Waregem

De stad Waregem adviseert negatief omdat er al een moskee is in deelgemeente Desselgem, zegt schepen Rik Soens (CD&V): "Het is zo dat de geloofsgemeenschap in Desselgem ook van Marokkaanse afkomst is en dat dat dus voldoende moet zijn, denken we. Bovendien is er een negatief brandweerverslag. Dat maakt het moeilijk om een gunstig advies over die aanvraag te kunnen aanbieden."

De moskee in Desselgem is op dit moment de enige moskee in onze provincie die erkend is. Ook in Kortrijk en Meulebeke lopen aanvragen om te worden erkend.  

Meest gelezen