Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved.

Minstens zestien doden bij ontploffing in appartementsgebouw Bangladesh

In Bangladesh zijn bij een ontploffing in een flatgebouw zeker zestien mensen om het leven gekomen. Dat heeft een woordvoerder van de politie gemeld. Er vielen ook minstens 120 gewonden. De oorzaak van de ontploffing is voorlopig onduidelijk.

De explosie deed zich voor rond 17.00 uur lokale tijd in een gebouw van zeven verdiepingen in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Het gebouw werd voor commerciële doeleinden gebruikt, volgens lokale media.

"Minstens 16 mensen zijn overleden, onder wie twee vrouwen", vertelde de directeur van het Dhaka Medical College Hospital, Nazmul Islam. "Meer dan 100 mensen zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht met voornamelijk hoofdletsels of breuken", voegde hij eraan toe. De brandweer is ter plaatse om slachtoffers van onder het puin te halen. 

Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved.

Dodelijke branden en explosies komen vaker voor

De oorzaak van de explosie moet nog worden vastgesteld, maar dodelijke branden en explosies in gebouwen komen helaas vaker voor in Bangladesh. De veiligheidsvoorschriften zijn er vaak te laks. Volgens mensenrechtenorganisaties komt dat door corruptie en slecht beheer. 

Afgelopen weekend kwamen bij een explosie in een fabriek waar zuurstoftanks werden geleverd, nabij de zuidelijke havenstad Chittagong, zeven mensen om het leven. Een explosie in een labo in Dhaka kostte aan drie mensen het leven. 

In 2019 was er een grote brand in het oudste gedeelte van de hoofdstad waarbij 67 mensen om het leven kwamen. In 2013 stortte een kledingfabriek in de buurt van de hoofdstad in dat kostte aan 1100 mensen het leven. 

Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen