Stad Genk

Goedkeuring eerste 51 groene woningen in wijk Meiboom in Genk

De stad Genk heeft de eerste vergunningen goedgekeurd voor de bouw van 51 woningen in de wijk Meiboom in Genk.  In totaal zullen er 300 nieuwe woningen gebouwd worden met veel aandacht voor duurzaamheid. 

In de wijk Meiboom, vlakbij Nieuw-Sledderlo in Genk, worden binnenkort de eerste 51 groene woningen gebouwd die onderdeel zijn van het masterplan LO2020. In totaal zullen er 300 nieuwe huizen en appartementen komen met een duurzaam en groen karakter.  

Het wooncomplex ligt midden in een bos en er zal afwisseling zijn tussen halfopen en open bebouwing en appartementen. De focus ligt vooral op duurzaamheid en het behouden van de groene omgeving. Zo zijn er gemeenschappelijke tuinen die geen omheining hebben.

Eerste fase gestart

"We weten uit ervaring dat de natuur op deze manier meer kans heeft om te overleven en ook beter onderhouden wordt. Als je collectieve grond hebt, moet je met iedereen bespreken wat je er mee gaat doen", vertelt Toon Vandeurzen, schepen van Economie en Duurzaamheid (CD&V). Het stadsbestuur heeft de eerste 51 bouwvergunningen goedgekeurd. Nadien volgen er nog verschillende bouwfases. 

Meest gelezen